Softomotive: Η ελληνική εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη Microsoft

Softomotive: Η ελληνική εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη Microsoft

Softomotive: Η ελληνική εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη Microsoft

Softomotive: Ο τεχνολογικός κολοσσός έδωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία πληροφορικής.

Στα τέλη Μαϊου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που που τις εμπιστεύτηκαν, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Μεταξύ εκείνων των ιδρυτών ήταν και οι Μάριος Σταυρόπουλος και Αργύρης Κανίνης οι οποίοι το 2005 ίδρυσαν στην Αθήνα την εταιρεία πληροφορικής Softomotive. Λίγες ημέρες μετά την τηλεδιάσκεψη η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου ήταν πως η Microsoft εξαγόρασε έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Το ελληνικό sucess story ξεκινά το 2005 όταν ο Μάριος Σταυρόπουλος, ο οποίος από τα φοιτητικά του χρόνια αντιλήφθηκε τη στροφή προς τα εργαλεία αυτοματισμού επιτραπέζιων υπολογιστών, ιδρύει τη Softomotive. Στην αρχή της καριέρας του ο κ. Σταυρόπουλος είχε ιδρύσει τη Linko μια εταιρεία που ανέπτυσε εφαρμογές λογισμικού και εργαλεία για προγραμματιστές ιστοσελίδων.

Το 2014 θεωρείται χρονιά ορόσημο για την Softomotive και αυτό γιατί ο κ. Σταυρόπουλος συνεργάζεται με τον συμφοιτητή του από το τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αργύρη Κανίνη. Η εταιρεία αποκτά τεράστια ώθηση με χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως και καθίσταται ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους λύσεων αυτοματοποίησης ρομποτικής διαδικασίας, σε βαθμό ώστε να γίνει μήλον της Έριδος για διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Το 2014 η ανάπτυξη της Softomotive έτρεχε με ρυθμό 150%. Το 2015 οι δυο συνεργάτες αποφασίζουν να ανοίξουν γραφεία στο Λονδίνο και παράλληλα, κάνουν έντονη την παρουσία της εταιρείας σε Νέα ΥόρκηΙνδία και Νότια Κορέα. Ένα χρόνο αργότερα δημιουργούν την πλατφόρμα Process Robot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του ΙΤ. Η επιλογή της εξωστρέφειας ήταν από την πρώτη ημέρα συνεργασίας των δυο συμφοιτητών μονόδρομος και στόχος για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας. Από το 2018 η εταιρεία μετακόμισε στο Λονδίνο αλλά οι επικεφαλής αποφάσισαν την παραμονή του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά η εταιρεία άντλησε 25 εκατομμύρια δολάρια από την επενδυτική εταιρεία Grafton Capital η οποία έχει χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας.

Πριν από 25 ημέρες περίπου η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Satya Nadella αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη Microsoft η επιχείρηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

\

Σήμερα η Softomotive απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους με την πλειοψηφία να βρίσκονται στην Αθήνα και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 8000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι το RPA (Robotic Process Automation – RPA) το οποίο είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται για να αυτοματοποιήσει δειργασίες που θα εκτελούσε κάποιος χρήστης ή εργαζόμενος στον υπολογιστή και συνιστα έναν από τους πιο περιζήτητους κλάδους στον τομέα της τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο μια εταιρεία εξοικονομεί χρόνο, κόστος και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εργασιών.

*Πηγή: pagenews.gr