ΤΡΙΠΟΔΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΟΞΟΠΟΙΙΑ
Η Ιστορία μας
Η ιστορία της Οινοποιίας Τριποδάκη, πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, με τις ρίζες της να ανιχνεύονται στο 1907, στον Κουρφαλώνα Κισάμου Χανίων Κρήτης. Ο παραδοσιακός τρόπος οινοποίησης που εφάρμοζαν, σε συνδυασμό με τα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούσαν, είχαν ως αποτέλεσμα την παραγωγή εκλεκτών οίνων. Το 1935 απονεμήθηκε στην Οινοποιία Τριποδάκη το Αργυρό Βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Από το έτος 1961 ο αείμνηστος Αντώνιος Κ. Τριποδάκης ανέλαβε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση της οινοποιίας, ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων του. Με όπλα του την εργατικότητα, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, το πείσμα του και το διορατικό του πνεύμα, έγραψε τη δικιά του σπουδαία ιστορία στον κλάδο της Οινοποιίας – Οξοποιίας.
Η Παραγωγή μας
Η παραγωγική δραστηριότητα στις οινοποιητικές μας εγκαταστάσεις περιλαμβάνει την τυποποίηση, εμφιάλωση, συσκευασία και διανομή όλων των ειδών του κρασιού, όπως λευκό, ροζέ, ερυθρό, ημίγλυκο και αναγνωρισμένα ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Έχουμε αναπτύξει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής ξυδιού στη χώρα και διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τόσο ερυθρών και λευκών ξυδιών όσο και όλων των τύπων ξυδιού, όπως το γνήσιο ξύδι, βαλσάμικο ξύδι, μηλόξυδο και ξύδι από άλλα φρούτα όπως ξύδι από δαμάσκηνο και ρόδι.
Παράλληλα, έχουμε διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων μας με νέα προϊόντα και γλυκαντικές ύλες όπως το πετιμέζι, σιρόπι ζαχαροπλαστικής, συμπυκνωμένο γλεύκος και σταφιδίνη.
Τα προϊόντα μας εξάγονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η παραγωγή μας μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε συσκευασίες, τόσο μικρές όσο και μεγάλες (φιάλες 330ml μέχρι φιάλες 5lt) έως την πώληση χύμα (βαρέλια, παλετοδεξαμενές και βυτία).
Η ετήσια παραγωγή των μονάδων παραγωγής κρασιού είναι 7.000 τόνοι, της μονάδας παραγωγής ξυδιού υπερβαίνει τους 15.000 τόνους, για τις γλυκαντικές και τα αρτύματα λεμονιού είναι 2.000 τόνοι ενώ για τα αποστάγματα ξεπερνά τους 1.000 τόνους ετησίως.
Το Όραμά μας
Πιστεύοντας στην ειλικρινή και επενδύοντας στην αμοιβαία επωφελή σχέση με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, επιδιώκουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων καταναλωτών.
Απώτερος στόχος: Να ενισχύσουμε το όνομα του Ομίλου, το οποίο να συνδεθεί στη συνείδηση όλων ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και γνωστά ονόματα στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων στο κλάδο της οινοποιίας, οξοποιίας και μονάδων παραγωγής αποσταγμάτων και φυσικών γλυκαντικών υλών.
Ποιότητα
Οι σύγχρονες επιστημονικές μέθοδοι, το εξειδικευμένο προσωπικό, το οργανωμένο δίκτυο διανομής και κυρίως η αγάπη της οικογένειας Τριποδάκη στα ελληνικά σταφύλια αλλά και πλέον στα ελληνικά φρούτα, ως πρώτη ύλη για την παραγωγή κρασιού, ξυδιών, αποσταγμάτων, αρτυμάτων λεμονιού και φυσικών γλυκαντικών υλών, εγγυώνται προϊόντα άριστης ποιότητας.
Ταυτόχρονα, το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με FSSC 22000 (HACCP) που εφαρμόζουμε και οι σχετικές διαδικασίες που ακολουθούμε εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και την προστασία των πελατών και των καταναλωτών μας από τους πιθανούς κινδύνους.
Τέλος, τα τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τα οποία έχουν στελεχωθεί από Οινολόγους, Γεωπόνους και Τεχνολόγους Τροφίμων καθώς και οι συνεχείς έλεγχοι και επιθεωρήσεις που διεξάγονται κάθε μήνα, εξασφαλίζουν πως όλα τα προϊόντα μας είναι εντός των προδιαγραφών που έχουμε ορίσει.
Βραβεία
Βρυξέλλες 2010, Λονδίνο 2011, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο 2012 και Λονδίνο 2013 & 2014, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο 2015, και Θεσσαλονίκη 2018 & 2019.
Η Πολιτική μας
Οι υπεύθυνοι όλων των τμημάτων της εταιρείας έχουν αναλάβει την υποχρέωση για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των Διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Προϊόντων που παράγουμε. Κύριο μέλημά τους είναι η ευαισθητοποίηση όλου του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση του υπάρχοντος Συστήματος μέσω της αποτελεσματικής αξιοποίησης ανθρώπων, μηχανών και υλικών.