Τυροκομική Μεσσήνης
"Η "Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ." έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού στη Νότια Πελοπόννησο με τα προϊόντα της που παράγονται στο σύγχρονο τυροκομείο λίγο έξω από τη Μεσσήνη. Η οικογένεια του Θανάση & Πέτρου Πετρόπουλου με μεγάλη αγάπη για την τυροκομική προσπαθεί εδώ και χρόνια για το καλύτερο αποτέλεσμα και οι προσπάθειες έχουν ανταμειφθεί και με αρκετές σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς.
Από το 1949
Η ιστορία ξεκινάει το 1949 όταν ο Γιώργος και η Γεωργία Πετροπούλου ξεκινούν να τυροκομούν για να καλύψουν τις ανάγκες του παραδοσιακού τους παντοπωλείου στον προσφυγικό συνοικισμό της Μεσσήνης ("Παλιά βρύση"). Το χωριάτικο τυρί που προσέφεραν ήταν βασισμένο στην εμπειρία της Γεωργίας Πετροπούλου που γνώριζε καλά την τέχνη της τυροκομικής.
Η δεκαετία του '60
Με τα χρόνια το τυρί άρεσε στον κόσμο και η ζήτηση αυξανόταν ακόμα και για χονδρική, με αποτέλεσμα το μικρό ως τότε τυροκομείο να μεταφερθεί στη θέση "Παναγίτσα", λίγα μέτρα πιο δίπλα από τη σημερινή σύγχρονη μονάδα.
Αιτία φυσικά η κάλυψη των αυξημένων παραγωγικών αναγκών.
1970
Ένα χρόνο αργότερα μάλιστα η δεύτερη γενιά αρχίζει να μπαίνει στην παραγωγή, με τον γιο Θανάση Πετρόπουλο να ξεκινάει να ασχολείται ερασιτεχνικά και το 1970 μετά την απόλυσή του από το στρατό να μπαίνει για τα καλά στην επιχείρηση, με σκοπό να την οργανώσει καλύτερα και να την εξοπλίσει με σύγχρονα για την εποχή μέσα.
Το 1975 στην παραγωγή μπαίνει και ο αδερφός του Πέτρος. Η ενασχόληση της δεύτερης γενιάς άνοιξε μάλιστα το δρόμο για την επέκταση της παραγωγής από το χωριάτικο ως τότε τυρί (έναν τύπο σφέλας) στη φέτα, τη σφέλα, τη γραβιέρα, τη μυζήθρα και σταδιακά και στο παραδοσιακό γιαούρτι.
Σήμερα
Από τις αρχές του 2010 η "Τυροκομική Μεσσήνης" μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, όπου μέσα σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές εξακολουθεί να παράγει τα εξαιρετικά τυριά της, ενώ πλέον έχει ξεκινήσει να παράγεται κεφαλοτύρι, ανθότυρο, καθώς και μία σειρά από παραδοσιακά γιαούρτια σε πήλινο και σε κεσεδάκι.
Στην επιχείρηση πλέον έχει ενταχθεί και η τρίτη γενιά της οικογένειας Πετρόπουλου. Που με ενωμένες τις δυνάμεις της έχει σκοπό όχι μόνο να διατηρήσει την εξαιρετική ποιότητα αλλά και να την εξελίξει.
Τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας παράγονται από γάλα που προμηθεύουν παραγωγοί της Μεσσηνίας (πρόβειο - κατσικίσιο), οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια με την εταιρεία και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε όλη τη Μεσσηνία, την Λακωνία, την Αττική, την Θεσσαλονίκη μέσω αντιπροσώπου για την βόρεια Ελλάδα, την Πάτρα, και σταδιακά γίνονται εξαγωγές.
Σήμερα η "Τυροκομική Μεσσήνης" απασχολεί συνολικά 30 άτομα, εκ των οποίων τα 10 στο τυροκομείο και τα 20 στις πωλήσεις και την διοίκηση.
Σύμφωνα με τον Θανάση Πετρόπουλο στόχο της εταιρείας αποτελεί η επέκτασή της σε ολόκληρη την ελληνική αγορά, ενώ βλέψεις υπάρχουν και για εξαγωγές στο εξωτερικό."