MANITAΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ Ο.Ε.
H εταιρεία Ε.Λαχουβάρης – Α. Μαστρογιάννης Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ ΟΕ» ανήκει στους δύο γεωπόνους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των μανιταριών από το 1995. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Μάρτη του 2004 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα, ενώ το 2006 εισήλθε στην παραγωγή μανιταριών πλευρώτους και λεντινούλα.
ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
• H παραγωγική δυνατότητα υποστρωμάτων καλλιέργειας μανιταριών είναι 12.000 μπλοκς των 18Kg ανά βδομάδα.
• Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα σε φρέσκα πλευρώτους είναι 300 τόνοι, 35 τόνοι κίτρινα πλευρώτου και φρέσκια λεντινούλα 12 τόνοι.
Προιόντα με μανιτάρια
Τα πάνω απο 100 προιόντα της εταιρείας έχουν επιμεληθεί προσεχτικά και ύστερα από μελέτη, ειδικοί γεωπόνοι, γευσισγνώστες και σεφ. Η γκάμα περιλαμβάνει ζυμαρικά με μανιτάρια, προϊόντα τρούφας, σάλτσες, μαρινάτα, αποξηραμένα μανιτάρια, φαρμακευτικά μανιτάρια και σνακ μανιταριών όπως σοκολάτα και μπισκότα.
ΕΡΕΥΝΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
H εταιρεία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Iνστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών ΠροΪόντων, σε θέματα καλλιέργειας μανιταριών, καθώς και της βελτίωσης των διατροφικών και βιονεργών συστατικών των μανιταριών.
ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
• Το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» απέσπασε ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010
• Βραβείο ελληνικό τυποποιημένο προιόν «Τα 100 καλύτερα 2012» στο “Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα 100ml” και «Βούτυρο με λευκή τρούφα 100ml»
• Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμος 2013 «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση »
• Βραβείο Πρότυπης καλλιέργειας 2014 Επιμελητήριο Ευβοίας