ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

  • 128 εμφανίσεις

 ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Το Κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού, σαράντα σχεδόν χρόνια πριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της μεγαλούπολης και να έρθει εδώ στην Σταμάτα, προκειμένου να χτίσει το σπίτι της και ν΄ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης.
To 1980 ο Γιώργος και η Αννα Κοκοτού, δημιούργησαν έναν αμπελώνα 70 στρεμμάτων, με τις διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay, στοχεύοντας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.
Στο κτήμα έχει αναπτυχθεί σχετικά πρόσφατα ένας βιολογικός ελαιώνας αποτελούμενος από τετρακόσια ελαιόδεντρα των ποικιλιών «Κορωναίικη» και «Μανάκι».
Σε μια έκταση οκτώ περίπου στρεμμάτων, η οποία αποτελεί το διατηρητέο δασικό τμήμα του κτήματος, αναπτύσσεται ένας πρότυπος μελισσώνας από είκοσι διώροφες κυψέλες.
Σ’ ένα πολύχρωμο φουτουριστικό σπιτάκι με την ευρεία αυλή του, οι όρνιθες του κτήματος περνούν ζωή χαρισάμενη και σε ανταπόδοση κι έκφραση της ευγνωμοσύνης τους επιδίδονται στην αέναη γέννα των εξαιρετικών αυγών τους.
Σε ειδικά επιλεγμένο υπήνεμο σημείο και σε μια έκταση δυο στρεμμάτων αναπτύσσεται ο βιολογικός λαχανόκηπος του κτήματος, στον οποίο καλλιεργούνται όλα τα γνωστά, ανά εποχή του έτους, είδη λαχανικών.

Κατηγορία Επαγγέλματος

  • Αμπελουργία - Οινοποίηση
  • Βιολογική Γεωργία
  • Έλαια
  • Μελισσοκομικά Προϊόντα

Μητρώα Επιχειρήσεων

  • Μητρώο Ελληνικών Επιχειρήσεων

0  Αξιολολογήσεις

Βαθμολογήστε την εμπειρία σας

Παρακαλώ Συνδεθείτε Για να Προσθέσετε Κριτική