Kechris Winery .
Ο Στέλιος Κεχρής είναι ένας από τους πρώτους Έλληνες οινοποιούς που πίστεψαν στη ρετσίνα και εργάστηκαν µε προσήλωση για την ποιοτική αναβάθµισή της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, µετά το τέλος των σπουδών του ως οινολόγου στην πόλη Ντιζόν της Γαλλίας και σε µια εποχή όπου η ρετσίνα θεωρούνταν ένα παρωχηµένο κρασί χαµηλής ποιότητας, ο Στέλιος Κεχρής συλλαµβάνει το όραµα που σηµατοδότησε την µετέπειτα πορεία του. Κόντρα στο ρεύµα της εποχής, αποφασίζει να επενδύσει στις δυνατότητες που έχει το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, ένα προϊόν που η οικογένειά του παράγει από το 1939, και να αποδείξει ότι η ρετσίνα µπορεί να είναι ένα κρασί µε σύγχρονο στιλ και υψηλή ποιότητα. Με συστηµατική δουλειά και χάρη στις πιο σύγχρονες µεθόδους οινοποίησης της εποχής, το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ γίνεται η πρώτη ρετσίνα που βραβεύεται σε διεθνή διαγωνισµό κρασιού στα τέλη της δεκαετίας του ‘90.
Αυτή όµως ήταν µόνο η αρχή µιας συνεχούς δηµιουργικής πορείας. Έχοντας εκπληρώσει τον πρώτο στόχο, να συµβάλει αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθµιση της ρετσίνας, είχε έρθει η στιγµή για το επόµενο βήµα. Με την καθοριστική συµµετοχή και της κόρης του, Ελένης, η οποία είχε πρόσφατα επιστρέψει από τις σπουδές της στο Μπορντό, δηµιουργήθηκε το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ, η πρώτη ρετσίνα από Ασύρτικο που οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και η µοναδική που διαθέτει δυναµικό παλαίωσης. Χάρη στην υψηλή ποιότητα και το µοναδικό στιλ του το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ τοποθέτησε από την πρώτη στιγµή το παραδοσιακό ελληνικό κρασί δίπλα στα καλύτερα δείγµατα του διεθνούς αµπελώνα. Το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ και το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ είναι δύο προϊόντα-σταθµοί στην οινική ιστορία της Ελλάδας, γιατί κατάφεραν να ξεπεράσουν το στερεότυπο του χθες και να εδραιώσουν τη ρετσίνα σαν ένα κρασί-πρότυπο του αύριο. Είµαστε περήφανοι για αυτό που καταφέραµε µέχρι σήµερα και δεσµευόµαστε να συνεχίσουµε την προσπάθειά µας