Αλπανίδης Χρήστος και Σία Ο.Ε. - ΦΕΤΑ ΚΙΛΚΙΣ -
Η Φέτα Αλπανίδη παράγεται στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία), το μαλακό αλμυρό άσπρο τυρί γίνεται με τα πρότυπα της ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), με υψηλή ποιότητα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος της περιοχής Κρουσσίων Κιλκίς από επιλεγμένους κτηνοτρόφους. Σχηματίζεται σε μεγάλα τεμάχια, τα οποία βυθίζονται σε δοχεία με άλμη. Η Φέτα Αλπανίδη παράγεται με τη αποκλειστική χρήση πρόβειου γάλακτος, ή ένα μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος (με ανώτατο όριο το 30% του γάλακτος κατσικίσιο). Η Φέτα Αλπανίδη διανέμεται σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ σε διάφορες συσκευασίες, εκεί το τυρί κόβεται και πωλείται απευθείας από το δοχείο όπως επίσης σε τυποποιημένα με ανάλογο βάρος σφραγισμένα σε πλαστικά δοχεία ή αεροστεγή συσκευασία με άλμη.
Η υψηλή ποιότητα της Φέτας Αλπανίδη έχει κρεμώδη υφή, και τα αρώματα του πρόβειου γάλακτος, το βούτυρο, και γιαούρτι.
Το Κατσικίσιο τυρί της Αλπανίδη Κιλκίς Τυροκομικά είναι από 100% υψηλής ποιότητας κατσικίσιου γάλακτος της περιοχής Κρουσσίων Κιλκίς από επιλεγμένους κτηνοτρόφους. Σχηματίζεται σε μεγάλα τεμάχια, τα οποία βυθίζονται σε δοχεία με άλμη. Το Κατσικίσιο τυρί της Αλπανίδη Κιλκίς Τυροκομικά παράγεται με τη αποκλειστική χρήση κατσικίσιου γάλακτος. Το Κατσικίσιο τυρί διανέμεται σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ σε διάφορες συσκευασίες, εκεί το τυρί κόβεται και πωλείται απευθείας από το δοχείο όπως επίσης σε τυποποιημένα με ανάλογο βάρος σφραγισμένα σε πλαστικά δοχεία ή συσκευασία vaccum με άλμη.
Η υψηλή ποιότητα του Κατσικίσιου τυριού έχει κρεμώδη υφή, η χαμηλότερη περιεκτικότητα λακτόζης το κάνει πιο ελαφρύ, εύκολα εύπεπτο, με αποτέλεσμα να είναι για πολλούς αναντικατάστατο.