Προχωρά η δράση ΚΕΠ Plus για τις επιχειρήσεις – Έρχεται το ΚΕΠ Live

Προχωρά η δράση ΚΕΠ Plus για τις επιχειρήσεις – Έρχεται το ΚΕΠ Live

Προχωρά η δράση ΚΕΠ Plus για τις επιχειρήσεις – Έρχεται το ΚΕΠ Live

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Κοινωνία της Πληροφορίας, η δράση ΚΕΠ Plus, η οποία διερευνά τις ανάγκες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, είτε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα είτε σε υφιστάμενες επιχειρήσεις για αξιόπιστη, άμεση και στοχευμένη πληροφόρηση.

Υπό την καθοδήγηση του Υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεωργίου Γεωργαντά και με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, έχει ήδη ξεκινήσει ένας κύκλος συναντήσεων και διαλόγου με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, στον οποίο εμπλέκονται νέοι επιχειρηματίες, τοπικές αρχές αλλά και επιμελητήρια, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες τους και να προωθηθούν ανάλογες λύσεις.

Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί κύκλοι συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, πόλεις που φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από την διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν να απαιτούνται.

Παράλληλα, διεξήχθη έρευνα σε περισσότερες από 50 νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο τον εντοπισμό των σημείων-κλειδιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον των συζητήσεων αυτών, διοργανώθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, εκπροσώπων οργανισμών, ΟΤΑ και επιμελητηρίων, εκπροσώπων του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πολυεθνικών εταιριών συμβουλευτικής και εκπροσώπων από οργανισμούς με σημαντικές παρεμφερείς δράσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα των συζητήσεων σε αυτές τις πόλεις, θα παρουσιαστούν παρουσία του Υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεωργίου Γεωργαντά, σήμερα σε σχετική εκδήλωση στο ΕΒΕΑ.

Σημειώνεται ότι εκτός της δράσης ΚΕΠ Plus, ο Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, συντονίζει τις διαδικασίες ώστε να βγει άμεσα στον αέρα, μια νέα υπηρεσία παροχής υπηρεσιών από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσεων, το “ΚΕΠ Live”. Το προσεχές διάστημα, δεκάδες ΚΕΠ σε όλη τη χώρα θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης και το παραγόμενο προϊόν θα αποστέλλεται στην ψηφιακή θυρίδα του πολίτη στην ενιαία ψηφιακή πύλη, το gov.gr, ενώ ξεκινά, επίσης, σύντομα η διασύνδεση των ΚΕΠ με το Μητρώο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρωτοβουλία που θα δώσει τη δυνατότητα στα ΚΕΠ θα ελέγχουν την εγκυρότητα της ταυτότητας ή διαβατηρίου των Ελλήνων πολιτών.

*Πηγή: startupper.gr