ΣΒΕ: Ικανοποίηση βιομηχάνων για την σύσταση «Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας»

ΣΒΕ: Ικανοποίηση βιομηχάνων για την σύσταση «Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας»

ΣΒΕ: Ικανοποίηση βιομηχάνων για την σύσταση «Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας»

Επιστολή με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες των βιομηχάνων και των μεταποιητικών επιχειρηματιών της χώρας για την απόφασή του να συστήσει «Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας», απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης.

«Ένα αίτημα που είχε υποβληθεί σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών και πλέον, υλοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση», επισημαίνεται στην επιστολή με τον πρόεδρο του ΣΒΕ να εκφράζει την ελπίδα του «η βιομηχανία να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής».

Όπως αναφέρεται στη σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΣΒΕ, αποστολή της «Επιτροπής» είναι η διαμόρφωση, υλοποίηση, εποπτεία και αξιολόγηση της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής.

Η προαναφερόμενη επιτροπή, όπως επισημαίνεται στην σημερινή ανακοίνωση του ΣΒΕ, αποτελείται από έξι υπουργούς, και συγκεκριμένα από τους: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως πρόεδρο, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως μέλη.

Στην επιτροπή, μετέχουν και οι ακόλουθοι εκπρόσωποι φορέων υποστήριξης της βιομηχανίας: οι επικεφαλής των Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε.), της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.).

Πηγή: ΑΜΠΕ