Κερδίζουν τους Γάλλους τα ελληνικά τρόφιμα

Κερδίζουν τους Γάλλους τα ελληνικά τρόφιμα

Κερδίζουν τους Γάλλους τα ελληνικά τρόφιμα

O Οργανισμός Enterprise Greece φιλοξένησε δημοσιογράφους γαστρονομίας και τουρισμού από τη Γαλλία, σε ένα ταξίδι γνωριμίας σε Κρήτη και Αθήνα με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Ελλάδας και τη χρήση τους στην κουζίνα μας.

Με «ξεναγό» τη γνωστή συγγραφέα –  chef, κα Ντίνα Νικολάου,  οι καλεσμένοι από τη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν από τις 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018, περιοχές της Κρήτης  και  να ανακαλύψουν τις τοπικές νοστιμιές παρασκευασμένες από τοπικά ποιοτικά προϊόντα.

Στόχος αυτού του ταξιδιού, που είναι μέρος παρόμοιων δράσεων για την αγορά – στόχο της Γαλλίας, ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας  της ελληνικής διατροφής στη Γαλλία, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής και κατ’ επέκταση η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ποτών. Μεταξύ των συμμετεχόντων  ήταν ο  κ. Gilles Pudlowski, συγγραφέας και δημοσιογράφος, γαστρονομικός και λογοτεχνικός κριτικός και μπλόγκερ αλλά και δημιουργός του Pudlo’s Gourmet Guide.

Πρώτος σταθμός του γαστρονομικού οδοιπορικού ήταν η Ανατολική Κρήτη. Εκεί οι Γάλλοι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν παραδοσιακές μονάδες παραγωγής τροφίμων, είδαν τη διαδικασία της παραδοσιακής τυροκόμισης,  ζύμωσαν παραδοσιακό εφτάζυμο ψωμί, γεύτηκαν τα παραδοσιακά κρητικά αλλαντικά, φιλοξενήθηκαν από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κρουσώνα και παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής των τοπικών γλυκών και φαγητών. Ο όμιλος Aldemar,  o οποίος φιλοξένησε τους Γάλλους επισκέπτες, διοργάνωσε εκδήλωση γευσιγνωσίας με τοπικά κρασιά και προϊόντα. Κατά την παραμονή τους στο Ηράκλειο οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην Κνωσό  και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του Μινωικού πολιτισμού.

Τέλος, στην Αθήνα δοκίμασαν ελληνικά gourmet πιάτα. Συμμετείχαν σε γευσιγνωσία ελαιολάδου και επισκέφθηκαν την αγορά της Αθήνας.

Η επόμενη συνάντηση μαζί τους θα είναι στη μεγάλη έκθεση Τροφίμων της Γαλλίας, SIAL, που πραγματοποιείται 21-25 Οκτωβρίου 2018.

*Πηγή: agronews.gr