Βio Festival 2022: Από τη vegan mozzarella ως το βρώσιμο κουταλάκι

Βio Festival 2022: Από τη vegan mozzarella ως το βρώσιμο κουταλάκι

Βio Festival 2022: Από τη vegan mozzarella ως το βρώσιμο κουταλάκι

Ένα παγωτό με βρώσιμο κυπελάκι αλλά και κουταλάκι. Μια vegan mozzarella που όταν φτάνει το πιάτο στο εστιατόριο κάνει τους πελάτες να ξαναδιαβάζουν το menu προκειμένου να σιγουρευτούν ότι είναι όντως vegan. Ακόμη και ένα απορρυπαντικό που όταν θα καταλήξει στο νερό, δεν θα προκαλέσει μόλυνση στο περιβάλλον…

Βιολογικά, vegan, zero waste προϊόντα… Πολλές φορές μπορεί να έχουμε εντοπίσει μια σχετική ένδειξη, να έχουμε διαβάσει τις σχετικές πληροφορίες πάνω σε μία συσκευασία. Ωστόσο η ποικιλία, το εύρος, η φιλοσοφία και οι επιμέρους ιστορίες αντίστοιχων προϊόντων παραμένουν για πολλούς από εμάς ένας τόπος ανεξερεύνητος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για λίγη διατροφική και όχι μόνο εξερεύνηση. Τα προϊόντα που δημιουργούνται με κύριο στόχο να ακολουθούν μια γραμμή ηθικής προσέγγισης ως προς τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον ενσωματώνουν πλέον καινοτόμες ιδέες και πολλές από αυτές μπορούμε να τις ανακαλύψουμε στο 2o Bio Festival, με υποστηρικτή τον Δήμο Αθηναίων, στις 6-8 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 130 εκθέτες δημιουργούν ένα πολυσυλλεκτικό σημείο συνάντησης με βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα και παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, τρόφιμα, ροφήματα, βότανα, καλλυντικά, συσκευασίες, superfoods, είδη υγιεινής, προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, απορρυπαντικά, προϊόντα για παιδιά και βρέφη και πολλά ακόμα θα ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους μέσα από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που τα δημιούργησαν.

Τα vegan προϊόντα στο προσκήνιο

Vegan διατροφή, vegan εστιατόρια, vegan τουρισμός… Για να έρθει κανείς σε επαφή με τη vegan φιλοσοφία ή με τα vegan προϊόντα, δεν χρειάζεται να είναι vegan.

Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν ή εντάσσουν vegan προϊόντα στο χαρτοφυλάκιο τους ή στο μενού του εστιατορίου τους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στο άλλο άκρο μιας επιδερμικής προσέγγισης που βλέπει τα vegan προϊόντα ως μία ακόμη τάση ώστε διάφορες επιχειρήσεις να καταφέρουν να αυξήσουν τους τζίρους τους, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η οποία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύπλευρη…

Μέσα από τα Workshops & Seminars που θα γίνουν στην αίθουσα D10, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολύ περισσότερα γύρω από την παγκόσμια αυτή τάση και να βρουν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους. Αλλά κυρίως να αντιληφθούν ότι οι λεγόμενες και ως τάσεις του βιγκανισμού και των βιολογικών προϊόντων έχουν εύρος και εν-ταση για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που μεγαλώνουν vegan παιδιά; Τι πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα ξενοδοχείο που αυτοπροσδιορίζεται ως vegan; Και τι είναι το λεγόμενο Greenwashing;

Διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί, chef, pastry chef, στελέχη της αγοράς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα που δημιουργούν έναν νέο χάρτη στην αγορά αλλά και στις επιλογές και τη νοοτροπία των καταναλωτών.

Τόπος Διεξαγωγής:

Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,

Πειραιώς 100, Αθήνα- Γκάζι

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 6 Μαΐου 11:00-21:00

Σάββατο 7 Μαΐου 11:00-21:00

Κυριακή 8 Μαΐου 11:00-21:00

Πηγή: https://www.epixeiro.gr/