Ποιοι είμαστε : συνοπτική παρουσίαση

Ο κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός  υπερκοματικός Οργανισμός «Επιμένων  Ελληνικά», ιδρύθηκε πριν από 36 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών επώνυμων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής, επιχειρηματικής, καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής ζωής. Έγινε ευρύτατα γνωστός, εκτός πολλών άλλων δράσεών του, με το εμβληματικό διαφημιστικό σποτ με τον «Εισαγόμενο» που ερμήνευσε εξαιρετικά ο Νίκος Παπαναστασίου και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρής καταναλωτικής στροφής προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι, η ικανοποιητική ανάπτυξη των στόχων του μπορεί να οδηγήσει σε οφέλη για την ελληνική οικονομία της τάξης των 10 δις ετησίως και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας,  με τη διαπίστωση αυτή να αποτελεί και το ισχυρότερο επιχείρημα για την ενεργό στήριξη και δραστηριοποίησή του.

Μετά την αναμενόμενη νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, η  στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, βοηθάμε την οικογένειά μας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους δικούς μας ανθρώπους, δίνουμε ανάσα ζωής στην Ελληνική οικονομία. Αγοράζοντας εισαγόμενα την πληρώνουμε όλοι. Αγοράζοντας ελληνικά, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε το σπίτι μας. Το μήνυμα αυτό έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, με συνέπεια τη μαζική στροφή των καταναλωτών στα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες.

όμως, οι Έλληνες καταναλωτές πολύ δύσκολα μπορούν να διαχωρίσουν τις  πραγματικές ελληνικές επιχειρήσεις και προϊόντα από τα εισαγόμενα και τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, πολλές από τις οποίες  χρησιμοποιούν αυθαίρετα και παράνομα την ελληνική σημαία ή προβάλλουν ψευδώς την δήθεν ελληνικότητα των προϊόντων τους. Για το σκοπό αυτό, ο Επιμένων Ελληνικά, χορηγεί «Πιστοποίηση-Βεβαίωση Ελληνικών Επιχειρήσεων», την οποία διαθέτουν περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις που είναι σήμερα εγγεγραμμένες στα μητρώα του.

Τον τελευταίο καιρό, ο Ε.Ε. έχει επανέλθει δυναμικά στην ενεργό δράση με εφαλτήριο το ιστορικό του κύρος, την τεχνογνωσία, τον κοινωφελή μη-κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, τις προσπάθειες των εθελοντών του αλλά και διαθέτοντας την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Προγαραμματίζονται διάφορε δράσεις,ενώ δημιουργούμε περιφεριακά όργανα σε όλη την Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και εγγραφή στα μητρώα μας κατά το δυνατόν, του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.epimenoellinika.gr η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης και συμπλήρωσης, καθώς και στην σελίδα μας στο Facebook.  @EllinikaEpimenon. Για δημόσια παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Επιμένων Ελληνικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον οργανωτικού γραμματέα του φορέα μας,κ. Απόστολο Μωραϊτέλη ( 2105225800, 6976001818, info@epimenonelliniak.gr, apostolosmo@yahoo.gr, Βερανζέρου 31, Αθήνα 10432)  ή τον οικονομολόγο κ. Γεώργιο Μητροπέτρο,( 6932603718, okegm@otenet.gr) μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ε.Ε.