Μια ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί στη μάχη κατά του Covid 19

Μια ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί στη μάχη κατά του Covid 19

Μια ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί στη μάχη κατά του Covid 19

Η δράση της Cosmomed στην εποχή του Covid 19 αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η πρόσφατη εθνική εκστρατεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, που όπως γνωρίζουμε δεν έχει κλείσει ακόμη τον κύκλο της, ανέδειξε πολλές «κορυφές» σε φορείς, αξίες, υπευθυνότητα, προσφορά και αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς. Αυτό, όχι μόνο μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι για τις επιδόσεις μας, αλλά μας έδωσε και την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκπροσώπους αυτών των «κορυφών», των οποίων ίσως και να αγνοούσαμε την ύπαρξη.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ελληνική εταιρεία Cosmomed, που δραστηριοποιείται εδώ και 37 χρόνια στη διάθεση άριστης ποιότητας εξειδικευμένων ιατρικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα, είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στην αγορά, στην κατηγορία υλικών που προστατεύουν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους διαφόρων κλάδων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με το που εμφανίστηκαν στη χώρα μας τα πρώτα κρούσματα και έγινε αντιληπτό ότι ο νέος ιός είχε ήδη αποκτήσει τα χαρακτηριστικά πανδημίας, απειλώντας την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. η Cosmomed έθεσε αμέσως τις υπηρεσίες της στη διάθεση της εθνικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Βασικός στόχος ήταν η εξασφάλιση μέσων προστασίας του πληθυσμού – σε μια στιγμή, μάλιστα, που η διεθνής ζήτηση προκαλούσε τεράστια ελλείμματα στην τροφοδοσία και, συνεπώς, εύλογη ανησυχία τόσο στο κοινό, όσο και στους ειδικούς. Σε συνεννόηση με την ηγεσία και τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας, η Cosmomed κινητοποίησε άμεσα το διεθνές δίκτυο της και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανταποκριθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις καταιγιστικές ανάγκες που δημιουργούσε η εξάπλωση της πανδημίας. Έτσι, φρόντισε για την τροφοδότηση, με προϊόντα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, ιατρικές ρόμπες, φόρμες, κ.λπ.), πολλών από τις υγειονομικές δομές της χώρας μας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην σημαντική προσπάθεια τρίτων εταιρειών και ιδιωτικών φορέων, εφοδιάζοντάς τους με περίπου 1 εκ. μάσκες, γυαλιά προστασίας και προστατευτικές στολές, τα οποία και αποτέλεσαν μέρος προσφορών προς το Υπουργείο Υγείας.

Η Cosmomed από την πλευρά της, πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη της κοινωνίας και κάλυψη των επιτακτικών αναγκών της, απευθύνθηκε σε φορείς που χρειάζονταν προϊόντα ατομικής προστασίας. Έτσι, προχώρησε σε δωρεές προς το Υπουργείο Υγείας, το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Πυροσβεστική, τον ΟΠΑΝΔΑ, την Αντιπεριφέρεια Μυτιλήνης, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς και τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου, Καμμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου και Μώλου. Συνολικά, προσέφερε 123.000 γάντια, 48.000 μάσκες, 300 ιατρικές ρόμπες και 300 ολόσωμες φόρμες για την καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους “στρατιώτες” της μάχης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η εταιρεία έλαβε εύσημα για την υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση της κατά την κορύφωση της πανδημίας Covid 19, τόσο από τους συνεργάτες της και τους αποδέκτες των δράσεων της, όσο και από την επίσημη Πολιτεία.

*Πηγή: news247.gr

Add Comment0