Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας που έχει εγγραφεί πρόσφατα στα μητρώα του Επιμένων Ελληνικά, Ιδρύθηκε το 1935 ως Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου και το 1975 ενσωμάτωσε την περιοχή της Ναυπακτίας με την ονομασία Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας.
Το 2012 σύμφωνα και με τον νέο νόμο 4015/2011 μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την νέα επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ‘’Η Ένωση’’.
Έχοντας πάντα ως στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση των Αγροτών, την περίοδο 1981-1983 ο Συνεταιρισμός πραγματοποίησε έως τότε τα μεγαλύτερα επενδυτικά του σχέδια, την απόκτηση και εκσυγχρονισμό των ξηραντήρων καλαμποκιού στην περιοχή Βάλισσα Λεσινίου, συνολικής χωρητικότητας και επεξεργασίας 12.000 τόνων, την κατασκευή ξηραντήριου καλαμποκιού δυναμικότητας 2.000 τόνων στην περιοχή του Ευηνοχωρίου και την κατασκευή του μοναδικού τότε στην Δυτική Ελλάδα Εκκοκκιστηρίου βάμβακος.
Οι επενδύσεις αυτές ήταν φυσικό να αλλάξουν τον χάρτη των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας νέες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες στους Αγρότες.
Παράλληλα με τις νέες επενδύσεις της, ακολούθησε η αύξηση των καταστημάτων πώλησης αγροτικών εφοδίων του συνεταιρισμού και των αποθηκευτικών κέντρων διανομής, σε περισσότερες από 12 Δημοτικές Κοινότητες, εξυπηρετώντας περισσότερους από 13.000 παραγωγούς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.